Vraag offerte aan

Hoeveel kost het plaatsen van nieuwe ramen?

Hoeveel kost het plaatsen van nieuwe ramen?

De kostprijs van de plaatsing van je nieuwe ramen hangt af van verschillende factoren:
1. Uitbraak van bestaande ramen
2. Toegankelijkheid tot het gebouw
3. Type afwerking

engels ramen en deuren houten en aluminium ramen landelijk interieur
Raam- en deurfabrikant Engels

1. Uitbraak van bestaande ramen

Bij een verbouwing moeten de oude ramen gedemonteerd worden alvorens die nieuwe worden geïnstalleerd. Dit kan je laten uitvoeren door de vakmannen, of je bespaart op deze kost door zelf de demontage te doen. Ben je niet zo handig hierin? Dan kan je rekenen op de ervaring, snelheid en correctheid van de plaatsers van je nieuwe ramen. Zij halen het oude element efficiënt weg en maken alles afvalvrij en klaar voor de plaatsing van nieuwe ramen.

2. Toegankelijkheid tot het gebouw

Tijdens het plaatsen van je ramen en deuren is er voldoende ruimte nodig voor de levering van je ramen en het eventuele gebruik van een kraan. Op sommige locaties is het aangewezen een parkeerverbod aan te vragen zodat jij voldoende ruimte kan voorzien voor de nodige camionettes, raambokken en kranen.

Is een kraan nodig tijdens de plaatsing? Dit hangt af van de situatie van je woning: is de toegang tot alle gevels vrij? Bij een rijhuis is het niet altijd mogelijk een groot raamelement door de woning te dragen om in de achtergevel te plaatsen. In dit geval wordt een kraan gebruikt om je raam over de woning te tillen tot in de achtertuin. 

3. Type afwerking

Na het plaatsen en afstellen van de ramen geldt de afwerking als finishing touch. Naden en kieren worden gedicht. En aan de dagkanten worden de ramen naadloos ingewerkt zodat er een mooie overgang is tussen muur en raam. De afwerking kan je zelf in handen nemen of laten uitvoeren door de ramenpartner. 

Conclusie?

Wil je graag een inschatting krijgen voor de aankoop van je nieuwe ramen en deuren? Dan kan je best onze budgettool gebruiken.

Wens je een persoonlijk ontwerp? Neem dan contact op en vraag een offerte.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.